Να θυμάσαι ότι

  • Κάθε μέρα που ξημερώνει είναι ένα δώρο
  • Κάθε πρωί που ξυπνάς είναι μια ευκαιρία για να προχωρήσεις, να διορθώσεις, να δημιουργήσεις
  • Ήρθες σε αυτή τη ζωή για να εξελιχτείς και να γίνεις η καλύτερη version του εαυτού σου.
Ο χρόνος

Είναι ένα πανάκριβο αγαθό από το οποίο ποτέ δεν ξέρουμε πόσο μας έχει απομείνει ακόμα. Ο καθένας έρχεται για να ζήσει τη δική του ζωή, να φτάσει στο δικό του προορισμό. Γι΄αυτό, δεν έχεις χρόνο για χάσιμο με ανθρώπους που ξέρουν μόνο να κρίνουν, που δεν αντιλαμβάνονται, που είναι εγωιστές και αλαζόνες. Που τα ξέρουν όλα χωρίς να ξέρουν τα ουσιαστικά. Που είναι δήθεν. Έχεις χρόνο μόνο για αυτούς που με κάθε κόστος, θέλουν να είναι μέρος της ζωής σου. Με σεβασμό και αληθινή αγάπη. Διότι ο χρόνος είναι εμπειρία, χαρά, συναίσθημα, λύπη, φόβος, μοναξιά, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά. Είναι όλα αυτά που έχει φέρει στη ζωή σου. Αυτά που μόνο εσύ ξέρεις. 

Δεκέμβριος

Τέλειωσαν οριστικά τα μπάνια στη θάλασσα πλέον, εσείς οι χειμερινοί συνεχίστε, εμείς του χρόνου πάλι. Έπιασε κρύο, καιρός ήταν και μην ακούω παράπονα. Εσείς που έχετε παγωνιά και μέσα σας είστε ταιριαστοί με τον καιρό, συνεχίστε, εμείς μένουμε στο καλοκαίρι μας. Ο τελευταίος μήνας της χρονιάς είναι εδώ με χαρτί και με μολύβι. Έτσι τον θέλω φέτος, ντεμοντέ, αλλιώς θα του έδινα laptop για να γράφει. Περιμένει να γράψετε και να σβήσετε, να θυμηθείτε και να ξεχάσετε, να οργανώσετε, να ονειρευτείτε, να ευχηθείτε. Στα ίσια, ντόμπρα όμως, κι αυτά που για χρόνια κρύβετε κάτω απ΄το χαλί, πετάξτε τα, μαζί με το χαλί.


Νοέμβριος

Λίγο υποτιμημένος ο καημένος...Βλέπεις δεν είναι ούτε καλοκαίρι, αλλά ούτε και χειμώνας. Όμως ξεκινά ο στολισμός και οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα. Διότι κάποιες φορές, σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Για μένα μήνας γενεθλίων. Ώρα περισυλλογής. Τί έφερε ο παλιός χρόνος, τι θέλω από τον επόμενο. Ώρα για στόχους. Διότι τι είναι η ζωή χωρίς στόχους; Όσοι θέλουν να είναι μαζί μου είναι. Όσοι δεν θέλουν, "καλώς καμωμένο". Όποιος ενδιαφέρεται και ανησυχεί, σε ψάχνει. Όποιος όχι, πάλι το δηλώνει. Δια της απουσίας του. Σωματικής και πνευματικής. Φιλοσοφώ λόγω γενεθλίων, όπως είναι φανερό. Εν τω μεταξύ η ζωή συνεχίζεται, όπως ξέρει να κάνει πάντα, με μας ή χωρίς εμάς.

Οκτώβριος

Ήρθε η στιγμή που κυκλοφορείς με μπουφάν και πέδιλο. Οι πρώτες βροχές, ζεστές ζακέτες αναζητούνται εναγωνίως στα βάθη της ντουλάπας ενώ η θάλασσα προσφέρεται για κανένα μπάνιο ακόμα. Στο βάθος αρχίζουν να αχνοφένονται Χριστούγεννα.  Εποχή για κανένα καλό βιβλίο, σινεμά, οι πρώτες παραστάσεις στα θέατρα. Διότι τι θα μας μείνει εάν πάψουμε να ονειρευόμαστε;

Σεπτέμβριος!

Το καλοκαίρι εξακολουθεί να είναι εδώ. Ξαναρχίζει η δουλειά, οι σκέψεις επικετρώνονται στο φθινόπωρο που μόλις άρχισε. Τακτοποιούμε ρούχα και καλοκαιρινές αναμνήσεις. Φωτογραφίες, εικόνες, εκείνο το βότσαλο που φέραμε μαζί μας από το νησί, όλα βρίσκουν τη θέση τους εκεί που τους αξίζει. Κυριαρχεί η μελαγχολία του τέλους των διακοπών, ή  η πίκρα ότι φέτος δεν τα καταφέραμε. Υποσχόμαστε στον εαυτό μας τα καλύτερα για του χρόνου!

Αύγουστος!

Χαρείτε το καλοκαίρι που κρατάει ακόμα. Καιρός για σκέψη, για οργάνωση, για νέα σχέδια, ή για ανανέωση παλιών. Πηγαίνουμε μπροστά, αλλά με τις βάσεις που έχουμε δημιουργήσει, διότι είμαστε αποτελέσματα των επιλογών μας. Είμαστε αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα.