Ήξερες ότι..

Αρκετές φορές η εσωτερική σου γαλήνη έχει μεγαλύτερη σημασία από το να βρεις το δίκιο σου;

Μπορείς να πας όπου θες, να ονειρευτείς ότι θες και να κάνεις τα ομορφότερα ταξίδια; (ναι για το μυαλό μιλάμε)

Κάποτε ήταν 3  ανόητοι: Ο "αν είχα", ο "αν μπορούσα", και ο "αν ήμουν". Βάλε εσύ τη συνέχεια της ιστορίας.Τα νέα του μήνα

Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε το 2013.  Κάποια στιγμή έπρεπε να φρεσκαριστεί λίγο, έτσι αποσύρθηκε και επανήλθε ωριμότερη και πιο δυναμική. Χαίρομαι που επικοινωνείτε οι παλαιότεροι και καλωσορίζω τους νέους φίλους. Διαβάζω όλα τα emails σας να ξέρετε, σας ευχαριστώ που είστε εδώ, που ακούτε τις εκπομπές μου και που με διαβάζετε. 

Και μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξετε τη ζωή σας. Ακόμα και για το μεγαλύτερο οικοδόμημα στον κόσμο, κάποιος ξεκίνησε απλά να σκάβει.

Χαρείτε την Άνοιξη που μπήκε, και αφήστε πίσω σας το χειμώνα. Άνοιξη σημαίνει αναγέννηση, χαρά, δημιουργία.

Καλό μήνα!Αφιέρωμα στην ημέρα της Γυναίκας


Η 8η Μαρτίου είναι διεθνώς η Μέρα της Γυναίκας και γιορτάζεται ως μια μέρα κινητοποίησης για θέματα ισότητας και ίσως ευκαιριών. Έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν οι εργάτριες των ρούχων στις ΗΠΑ ξεσηκώθηκαν, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Από τότε, έτρεξε πολύ νερό στο αυλάκι της ισότητας των δύο φύλων. Η κοινωνική και εργασιακή ισότητα είναι ακόμα ζητούμενο σε πολλές χώρες του πλανήτη.

Με αφορμή τη σημερινή μέρα, ακολουθεί ένα Top Ten με κάποιες σημαντικές γυναίκες που έγραψαν ιστορία, η κάθε μία για τους λόγους της.

Κλεοπάτρα Ζ(69-30πχ) Έγινε βασίλισσα της Αιγύπτου στα 17, μιλούσε εννέα γλώσσες, και συνδέθηκε με δύο Ρωμαίους αυτοκράτορες, τον Ιούλιο Καίσαρα και το Μάρκο Αντώνιο. Ικανότατη, δαιμόνια και πανέξυπνη, δεν ήταν εξαιρετικά όμορφη (σύμφωνα με τον Πλούταρχο), τουλάχιστον όχι όσο η Liz Taylor που την ενσάρκωσε στον κινηματογράφο. Πέθανε γύρω στα 40 από τσίμπημα οχιάς που έβαλαν στο κρεβάτι της.

MarieCurie (1867-1937) κέρδισε 2 βραβεία Νόμπελ, είναι η πρώτη γυναίκα που έκανε διδακτορικό και έγινε καθηγήτρια στη Σορβόνη. Ανακάλυψε το ράδιο και πολώνιο (της ραδιενέργειας) και πέθανε από αυτά.

IndiraGandhi (1917-1984) Η πρώτη και η μόνη πρωθυπουργός της Ινδίας, κυβέρνησε 15 χρόνια μέχρι τη δολοφονία της το 1984. Αγαπήθηκε πολύ, έγινε σύμβολο και ενέπνευσε τις (χιλιάδες) γυναίκες της απέραντης χώρας της.

MargaretThatcher (1925-2013) Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός σε Ευρωπαϊκή χώρα. Συντηρητική στις θέσεις της, εξελέγη επί τρεις συνεχόμενες θητείες. Το 1982 οδήγησε τη χώρα της στον «πόλεμο των Φώκλαντ» με την Αργεντινή, τον οποίο και κέρδισε προκαλώντας πατριωτικό παραλήρημα.

AmeliaEarhart (1897-1937) Η πρώτη γυναίκα πιλότος που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό, χάθηκε κάπου εκεί ψηλά μαζί με το όνειρό της, χωρίς να βρεθεί ποτέ κανένα ίχνος της.

EllaFitzgerald (1918-1996) Η φωνή της ελευθερίας, μια από τις μεγαλύτερες φωνές της jazz με πολύ μεγάλο εύρος, γλυκύτητα και εξαιρετική ικανότητα αυτοσχεδιασμών.

Sappho(γύρω στο 650 πχ) Μια από τις μεγαλύτερες ποιήτριες στον κόσμο, είναι Ελληνίδα.

EleanorRoosevelt (1884-1962. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, σύζυγος του προέδρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, με θέσεις και οράματα και ενεργό πολιτικό ρόλο. Υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των γυναικών, των φτωχών και των μαύρων.

SimonedeBeauvoir (1908-1986). Συγγραφέας, φιλόσοφος, διανοούμενη, ακτιβίστρια, έγραψε το «Δεύτερο φύλο», το μανιφέστο του φεμινισμού. Γνωστή η φράση της «Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι».

CocoChanel (1883-1971). Η ιέρεια του στυλ, της κομψότητας και της φινέτσας. Δημιούργησε το jersey, τα ταγιέρ, το μικρό μαύρο φόρεμα, το strapless και τα τουίντ. Στάθηκε δίπλα στο κίνημα των εργατριών το 1920, αλλά και το 1950 που οι συνθήκες μετά τον πόλεμο είχαν αλλάξει τα δεδομένα. Γνωστή η φράση της «κάθε γυναίκα έχει την ηλικία που της αξίζει»

Η 8η Μαρτίου, είναι μια γιορτή για όλες τις γυναίκες της διπλανής πόρτας, που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης σε κάθε γωνιά του πλανήτη, που δεν είναι διάσημες, που είναι μητέρες, αδελφές, σύντροφοι.